Nieuws/Agenda
Via deze nieuws pagina plaats ik een oproep. Na bijna twintig jaar professioneel componeren, na vele succesvolle premières en gehonoreerde subsidieaanvragen, denk ik dat ik genoeg heb uitgeprobeerd, genoeg heb bewezen aan mezelf, aan uitvoerders, aan het publiek, podia, programmeurs en aan fondsen om te kunnen komen tot nog overtuigender, helderder en kernachtiger muzikale taal. In mijn hoofd dwalen de nieuwe noten al rond, klaar om geoogst te worden. Bent u geïnteresseerd nieuw werk van mij te spelen en te horen, dan houd ik me aanbevolen voor opdrachten.

Afgelopen 25 maart 2018 ging mijn "Passage (uit een monoloog sonoor)", voor hoorn en strijkkwartet, in première in de Rotterdamse Doelen als onderdeel van de Red Sofa concerten. Het stuk werd uitgevoerd door het Doelenkwartet en hoornist Laurens Woudenberg.

In het seizoen 2017-2018 speelde de productie (i.s.m. museum Kröller-Müller) Menschen-Worte. Het werd gecomponeerd en geregisseerd aan de hand van gedichten van de beeldend-kunstenaar en dichter Hans Arp. Het werk werd vele malen, in verschillende musea, prachtig uitgevoerd door mezzosopraan Antje Lohse en leden van stichting Knars. (Meer info volgt.)

Donderdag 1 oktober 2015 ging mijn "Die Klage um Linos" succesvol in première in het Muziekgebouw aan 't IJ door het Asko|Schoenberg ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw met countertenor Kaspar Kröner. In de NRC verscheen een recensie over het concert in Arnhem.7 juni 2014 is deze website gelanceerd. Raven van Noorden heeft de site ontworpen.

Veel van mijn muziek is nu te beluisteren via YouTube. Zoek op Astrid Kruisselbrink en op titels van stukken of kijk op deze site waar alle links naar YouTube zijn te vinden bij de verschillende composities en de audio/video pagina.
Nieuws
Astrid Kruisselbrink
Componist
Astrid Kruisselbrink
Componist